четвртак, 23. август 2018.

KOLEKCIJA - Maska I šampon za regeneraciju i oporavak kose - Zeolit

Bujna i zdrava kosa najlepsi je ukras za svaku zenu a da bi bila takva potrebna joj je konstantna nega. Prirodna nega kose pruza velike mogucnosti da kosa zaista bude zapazena. Iz tog razloga na trzistu gotovo da i ne postoji sredstvo za negu kose koje nije na prirodnoj osnovi (vitamini, lekovite biljke, prirodna ulja...).
S obzirom da hemijski proizvedena sredstva za negu kose sadrze i dodatne materije koje mogu imati i negativan uticaj, najbolje resenje je koristiti potpuno prirodno sredstvo koje lako mozemo i sami napraviti. Samo potpuno prirodna nega kose je prava nega koja ce zaista prijati kako kosi tako i temenu glave.

Osnovna pravila za negu kose:
- Koristite blage sampone za pranje kose.- Ne dozvolite da vam se kosa previse zamasti jer tada vise opada.
- Za vreme pranja nemojte upotrebljavati preterano vrucu vodu jer to ne prija ni kosi ni korenu kose.
- Pre pranja kosu dobro rascesljajte da biste je nakon pranja sto lakse ocesljali jer je morka kosa osetljivija na krzanja.
- Mokru kosu nemojte trljati peskirom vec je samo umotajte u peskir da polako upije vodu.
- Makar povremeno na vlaznu kosu nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja jer kosi daje mekocu, sjaj i revitalizuje ostecene krajeve.
- Kad god je moguce (pogotovo tokom leta) kosu susite prirodnim putem.
- U zimskom periodu kada je neophodna upotreba fena, nemojte ga podesiti na najjace i ne drzite ga preblizu kose za vreme susenja.
- Feniranje uz upotrebu okrugle cetke za ispravljanje kose ili pegle za kosu izbegavajte jer cete tako za kratko vreme unistiti kosu bez obzira na svu negu koju ste joj paralelno pruzili.



Zeolit u kozmetici

U savremenim uslovima zagađenja okolnog okruženja i unutrašnja toksikacija organizma, smanjuju opšti nivo zdravlja stanovništva u celini, a tradicionalne metode prevencije i lečenja postaju neefikasne. Svi ti faktori se odražavaju i na koži, kao najvećem organu. Za normalno stanje kože potrebne su dovoljne količine mikro i makroelementa u organizmu i njihova interakcija. Minerali deluju kao aktivatori bioloških procesa, bez kojih ne rade enzimi, vitamini, hormoni i ostale fiziološki aktivne materije. 

Danas se naša koža ne može samostalno štititi pa treba veštačku zaštitu i čišćenje. Proizvodi na bazi zeolita prirodnim putem rešavaju te zahteve. Zeolit poseduje karakteristike ionske izmene i selektivne adsorpcije, te dugoročno utiče na lokalni imunitet stanica kože, pruža antioksidativnu zaštitu, stimuliše proces regeneracije, odnosno olakšava procesa obnove i čišćenja dubokih slojeva kože. Korišćenje ovog prirodnog minerala kao osnove za kozmetičke proizvode omogućuje znatno manji broj komponenti u kozmetičkim formulama, jer sa njima postiže sinergijske efekte: adsorpciju, ionsku izmenu mikro i makro elemenata, transportuje komponente kozmetičkih formula na stanični nivo, poseduje baktericidna svojstva. Zeolit osigurava homeostazu, te omogućava obnovu metaboličkih procesa kod eventualnih povreda kože. To je bitna intervencija i pomoć zeolita, jer povrede često imaju za posledicu da koža prestaje biti u stanju samostalno obavljati nutricionističku i zaštitnu funkciju. 

Zeolit deluje zahvaljujući svojoj ultra-finoj obradi i primenjenoj metodi mikronizacije. U kozmetici se koristi kao aktivni sastojak koji omogućuje kozmetičkim preparatima da prodru u kožu. Zeolit vlaži kožu, smiruje njenu iritiranost, otklanja crvenilo, ukratko ulepšava i pomlađuje kožu, te ublažava odnosno odstranjuje bore. Dok se spoljnom aplikacijom nadoknađuje manjak hranjivih materija u površinske slojeve kože, oralnom se aplikacijom balansiraju unutrašnji zahtevi za vitalnim materijama, mikro i makroelementima. Takav biološki sistem dvostrukog delovanja je najefikasniji za kožu.

Нема коментара:

Постави коментар